×

Ecuador wil retailers verleiden met duurzame garnalen

Dinsdag 13 juni 2023
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Retailers en leveranciers van seafood uit verschillende Europese landen hebben deze week deelgenomen aan de tweede editie van de Shrimp Summit in Guayaquil in Ecuador. Doel van de conferentie – georganiseerd door Sustainable Shrimp Partnership (SSP) – was retailers en leveranciers uit de eerste hand kennis te laten maken met Ecuadoriaanse producenten van de Pacific White Shrimp en hen ervan overtuigen dat zij kunnen voldoen aan de Europese kwaliteitsnormen, sociale verantwoordelijkheid en ecologische duurzaamheid.
 
“Retailers en leveranciers zijn getuige geweest van de buitengewone inspanningen die onze industrie levert en de productiewijze van de SSP-producenten, die de garnalen kweken en verwerken volgens de hoogste normen, zoals ASC-certificering, nul gebruik van antibiotica, de neutrale impact op waterverbruik en een volledige traceerbaarheid van de Pacific White Shrimp (P. Vannamei)-garnalen”, zegt Pamela Nath, directeur van SSP. “We hebben er alle vertrouwen in dat de Shrimp Summit een buitengewone gelegenheid is geweest om de marktleidende positie van Ecuador als ’s werelds belangrijkste producent en exporteur van garnalen te kunnen benadrukken.”
Bezoekers van de Shrimp Summit bezochten onder meer ASC-gecertificeerde garnalenkwekerijen en verwerkingsbedrijven. Ecuador exporteert jaarlijks meer dan 1 miljoen megaton aan garnalen, goed voor een omzet van 6,7 miljard dollar.