×

Mettler Toledo krijgt opnieuw status klimaatneutraal

Dinsdag 02 juli 2024
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Mettler-Toledo Product Inspectie heeft voor het vijfde jaar op rij de status klimaatneutraal bereikt en stelt verdere duurzaamheidsdoelstellingen op. Bovendien ligt het bedrijf op schema om tegen 2025 geen afval meer naar de stortplaats te brengen.
 
In 2023 heeft Mettler-Toledo aanzienlijke vooruitgang geboekt met betrekking tot haar duurzaamheidsdoelstellingen. De inspanningen omvatten het versnellen van de acceptatie van elektrische voertuigen, het opvoeren van de capaciteit van zonne-energie en stadsverwarming en het opnieuw realiseren van de doelstellingen voor de inkoop van 100% hernieuwbare elektriciteit. Deze prestaties versterken de betrokkenheid van het bedrijf op gebied van duurzaamheid en leveren een bijdrage aan de wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen voor emissiereductie voor 2030.
 
Verdere inspanningen
Het wereldwijde bedrijf heeft ook inspanningen geleverd op het gebied van duurzaam productontwerp, leveranciersbetrokkenheid en transparantie in de supply chain. Het programma voor directe leveranciersbetrokkenheid, dat in 2022 van start ging, is verder ontwikkeld en is afgestemd op de doelstellingen en verbintenissen op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur (ESG). Het programma maakt gebruik van risicobeoordelingen en richt zich op leveranciers waarmee Mettler-Toledo de grootste impact kan hebben. Dit stimuleert de ontwikkeling van gezamenlijke duurzaamheidsdoelstellingen.