×

Eerste editie vaktijdschrift Fish & Co ligt (bijna) op de deurmat

Dinsdag 08 november 2022
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
De allereerste uitgave van vaktijdschrift Fish & Co ligt deze week op de deurmat. De coverstory komt voor rekening van Clæver Systems. Voor een casestudy namens De Jong Verpakking bracht onze redactie een bezoek aan Mooijer-Volendam. Ook leest u in de eerste Fish & Co alles over de nieuwe concepten en producten van De Koningh, Master Builders Solutions Belgium, Ishida, HHS RVS Producten, Ribbstyle en Baaijens Industrial Equipment.

Binnen de EU is het verplicht om visserij- en aquacultuurproducten te voorzien van een verplichte codering. Deze producten moeten namelijk altijd traceerbaar zijn en dus zijn voorzien van zogenaamde traceability-codering. De systemen van De Koningh Coding – Labeling – Inspection zorgen ervoor dat deze verplichte informatie wordt aangebracht op visverpakkingen middels een label of etiket.
 
Master Builders Solutions Belgium
De ideale vloer voor de visverwerkende bedrijven is hygiënisch en slijtvast, biedt weerstand tegen zware impact, grote temperatuurschommelingen en chemicaliën. Het naadloze oppervlak van Ucrete industrievloeren, dat vloeistofdicht en ondoordringbaar is over de volledige dikte, maakt dat Ucrete industrievloeren een reinigbaarheid waarborgen die vergelijkbaar is met de norm die voor roestvrijstaal wordt gehanteerd.
 
HHS RVS Producten
De goede naam die HHS RVS Producten heeft opgebouwd in de vleesverwerkende industrie, wil eigenaar Egbert Harberink nu doorzetten in de visbranche. De nieuwste innovatie, de MPJET-reinigingsunit van het Belgische merk Dosanova Cleaning Systems, is wat dat betreft veelbelovend. “Deze unit stelt visverwerkers in staat om hun productieruimtes te reinigen zonder perslucht. Daarnaast bespaar je vijftig procent water en stroom.”
 
Ishida Europe
Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de Multihead Weigher van Ishida nodigde het Japanse bedrijf onlangs de vakpers uit voor de lancering van een tweetal machines: de X-Ray IX-PD-36A en de nieuwste Multihead Weigher. “Dankzij de nieuwe CCV-AS kunnen we onze leidende positie op de markt handhaven en zelfs verbeteren”, stelt Business Manager Neil Wightley van Ishida
 
Coverstory Clæver Systems
Clæver Systems biedt ERP-oplossingen afgestemd op wat producenten in de visverwerkende industrie nodig hebben. “Wij ontwikkelen alles op basis van praktijk. Het wordt niet bedacht op een kantoor en dan aangeboden, maar elk pakket is praktijkgericht en gebaseerd op de input die wij van klanten krijgen”, vertelt directeur Jan van Veen van Clæver Systems. Zo ook bij het Urker Zalmhuys op Urk.
 
Ribbstyle
De omgeving waar vis wordt verwerkt is koel, vochtig en heeft een hoog zoutgehalte. Dit kan risico’s met zich meebrengen zoals roest en schimmel op de wandpanelen. Wat uiteindelijk een groot risico vormt voor de voedselkwaliteit. Met het Ribbstyle Coating stappenplan, waarbij de naden en kieren worden gerepareerd en afgedicht, wordt een hygiënische omgeving gecreëerd die slijtvast en flexibel is.
 
Casestudy De Jong Verpakking
Visgroothandel Mooijer-Volendam vertrouwt al jaren op de verpakkingsoplossingen van De Jong Verpakking voor het verpakken van de gerookte vis, garnalen en seafood. “Wij krijgen regelmatig vertegenwoordigers van andere verpakkingsfabrikanten aan de deur, maar ik heb nog geen verpakking voorbij zien komen die het de moeite waard maakt om te switchen”, vertelt inkoop- en salesmanager Lou Snoek.

Baaijens Industrial Equipment
Voor Baaijens Industrial Equipment BV (BIE) uit Oss is visprocessing een belangrijk onderdeel van het bedrijfs-DNA. “Als sinds de jaren ‘80 leveren wij diverse vormen van pekel, zout en marineer oplossingen voor een grote diversiteit van visproducten”, zegt Tom Baaijens.