×

Nieuwe uitgave Fish & Co ligt (bijna) op de deurmat

Woensdag 12 april 2023
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Deze week verschijnt een nieuwe uitgave van vaktijdschrift Fish & Co. De coverstory gaat deze keer over Jansen Techniek, dat bij Dayseaday op Urk een dubbele ontschubber heeft geplaatst. Voor een casestudy ging de redactie namens LETS op bezoek bij QuisQuater. Andere grote verhalen komen voor rekening van VWS Nederland en Ishida. Verder blikken we vooruit op de vakbeurzen Seafood Processing Global in Barcelona en interpack 2023.
 
Casestudy LETS bij QuisQuater
“We waren niet tevreden over de wasunit van de vorige leverancier en zijn op zoek gegaan naar een solide machine met meer capaciteit. Toen werden we door collega’s getipt over LETS”, zegt Filip Seghers van QuisQuater.
 
Seafood Expo Global & Seafood Processing
Seafood Expo Global/Seafood Processing Global zet óók voor de 29ste editie zijn tenten op in Barcelona. Op deze belangrijkste beurs voor de vis- en seafood (verwerkende) industrie, worden alle soorten visproducten belicht, evenals de benodigde verwerkingsapparatuur en diensten van leveranciers.
 
Coverstory Jansen Techniek
Voor het ontschubben en ontslijmen van de vissen vertrouwt Dayseaday op de technische toepassingen van Jansen Techniek. “Dankzij de dubbele ontschubber kunnen wij de productielijn op volledige snelheid laten draaien. En hebben we een enorme efficiency- en kwaliteitsslag kunnen maken.”
 
Casestudy VWS Nederland bij Visscher Seafood
Visscher Seafood verdubbelt in oppervlakte naar 2.800m2 en gaat van één naar drie verpakkingslijnen. Over de leverancier van de weeg- en etiketteersystemen voor deze nieuwe lijnen hoefde men niet lang na te denken. “Die bestelling hebben we geplaatst bij VWS Nederland.”
 
Automatisch opslagmagazijn voor viskisten
Voor het automatisch opslaan van viskisten in een magazijn, heeft RMA Techniek BV een systeem ontwikkeld dat zelfstandig kratten en (vis)kisten kan stockeren en op aanvraag de gewenste hoeveelheid ophaalt. “Het systeem is in elke gewenste grootte en vorm te leveren.”
 
Ishida pakt flink uit op interpack
De uitgebreide reeks apparatuur van Ishida, specialist in verpakkingslijnen en end-of-line-oplossingen, kan vis- en seafoodverwerkende bedrijven helpen om de hedendaagse uitdagingen aan te pakken. Hoe? Dat wordt door Ishida Europe gedemonstreerd tijdens interpack 2023.
 
Onderscheiden met Carton Box-vriezers
Met ruim 25 jaar ervaring binnen de voedingsindustrie weet Advanced Freezers als geen ander wat er nodig is voor het koelen en vriezen van (verse) voedingsmiddelen zoals vis en schaal- en schelpdieren. Het bedrijf uit Varsseveld onderscheidt zich binnen de sector met zijn Carton Box-vriezers (dozen-kratten-vriezers).