×

'Door onze expertise verkopen wij met 'n maximale opbrengst'

Donderdag 26 oktober 2023
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Jeroen van Kollenburg zal op korte termijn in de voetsporen treden van zijn vader Ad, oprichter van Industrial Auctions. Het veilingbureau uit Eindhoven heeft door de jaren heen een uitstekende naam opgebouwd op het gebied van (online) veilingen in de voedings- en drankenindustrie. Van Kollenburg geeft aan in eerste instantie vooral door willen te gaan op de ingezette weg. “Waarbij we continu kijken waar onze groeikansen liggen. We hebben inmiddels voet gezet in Spanje en zien daar voldoende mogelijkheden voor de toekomst”, aldus de CEO.
 
Industrial Auctions organiseert jaarlijks een honderdtal online veilingen in heel Europa. Het succes is te danken aan de jarenlange ervaring en een optimale kennis van de industrie. De focus lag en ligt in het veilen van machines, productielijnen en productielocaties afkomstig uit de voedingsmiddelen-, drank- en verpakkingsbranche. “Klanten weten dat wij een gespecialiseerd veilingbedrijf zijn. Dankzij onze expertise en toegang tot de juiste afzetmarkten, kunnen wij verkopen met een optimale veilingopbrengst.”
 
Drie veilingen per week
Aan de rand van Eindhoven, in de schaduw van de snelweg A2 en op korte afstand van het vliegveld, bevindt zich de hoofdlocatie van Industrial Auctions. “We organiseren veilingen in eigen huis (oppervlakte: 6000m2), waar inbrengers hun overtollige machines kunnen veilen. Daarnaast organiseren we veilingen voor opdrachtgevers op hun eigen locaties door heel Europa. Toen we begonnen, was ons doel om tenminste één veilig per week te kunnen organiseren. Inmiddels zitten we op drie veilingen per week”, verduidelijkt Van Kollenburg, die de dagelijkse leiding heeft. “Mijn vader is steeds meer van zijn pensioen aan het genieten en zodoende al minder aanwezig op kantoor. De officiële overdracht gaat er een keer aan komen, maar er is nog geen concrete datum. We zetten telkens wat stapjes vooruit.”  
 
Groei in Zuid-Europa
De naamsbekendheid van Industrial Auctions in Noord- en West-Europa is al groot. Van Kollenburg ziet zodoende groeikansen voor het bedrijf in Zuid-Europa. “We hebben inmiddels voet gezet in Spanje. Daar zijn we nog niet zo bekend als bijvoorbeeld in Nederland, Scandinavië en Duitsland. Italië en Spanje zijn echter grote markten, net als Frankrijk. We zien al wel klanten uit Zuid-Europa machines kopen maar andersom staat dit pas in de kinderschoenen. Deze markten zijn wat lastiger om te bereiken, maar de eerste stappen zijn gezet. We hebben in Spanje een handelaar die onlangs een tweede veiling namens ons heeft georganiseerd, maar ook onze eigen mensen zijn Spaans aan het leren zodat ze als projectleider – samen met lokale opdrachtgevers – een veiling kunnen organiseren. Het is een must om de taal van de werkvloer te kunnen spreken. Overigens groeien we momenteel ook hard in Polen.”
 
Succes van online
Voordeel voor Industrial Auctions is dat het voort kan borduren op de basis die door de jaren heen is opgebouwd. “Onze goede naam en kwaliteit zijn bekend en mensen die een online veiling via ons hebben georganiseerd, vertellen dat ook weer door aan andere partijen”, legt Van Kollenburg uit.

Lees HIER het volledige interview met Van Kollenburg in de laatste (digitale) uitgave van vaktijdschrift Fish&Co.