×

PLNT introduceert nieuwe visopvolger voor Food Service

Donderdag 29 juni 2023
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
PLNT, een merk van Future Food Group, een toonaangevende innovator op het gebied van plantaardige vlees- en visopvolgers, lanceert hun nieuwste product voor Food Service: 100% plantaardige Crab Cake. Het is gekruid zoals de traditionele Crab Cake en krijgt zijn visachtige smaak van zeewier, een natuurlijke smaakversterker. Het product is volledig vrij van GMO's en palmolie, en duurzaam geproduceerd in Nederland zonder het gebruik van chemicaliën. 

Na lovende recensies te hebben ontvangen van voedselprofessionals die de Crab Cake hebben geproefd, heeft het bedrijf besloten om het product officieel te lanceren. "We zijn verheugd om onze 100% plantaardige Crab Cakes te introduceren bij zowel visliefhebbers als vegetariërs en vegans," aldus Laurens Zandbergen, Manager Marketing. "Er is geen concessie nodig op het gebied van smaak, gezondheid of duurzaamheid: daarom worden onze producten opvolgers genoemd en geen vervangers."
Het product is zeer eenvoudig te bereiden, wat ze perfect maakt voor (snelle) Food Service: slechts twee minuten in de frituurpan maakt ze knapperig en goudbruin, maar je kunt er ook voor kiezen om ze in een pan met wat olie te bakken. 

New Product Expo
Op de PLMA Amsterdam Expo in mei van dit jaar werd de PLNT Crab Cake al geselecteerd voor de New Product Expo op basis van smaak en innovatieniveau. De Crab Cake is gebaseerd op een ander internationaal bekroond PLNT-product: de Krab, die dit jaar “Best Tasting” won op de Food&Hotel Asia Expo in Singapore en werd geselecteerd als Beste Nieuwkomer op de Tuttofood Expo in Milaan. 

PLNT Crab Cake is vanaf 4 juli te koop voor Food Service. Ze worden geleverd in dozen van 2,7 kg met daarin 24 Crab Cakes (per twee verpakt).