×

X2: betere productveiligheid en hogere productiviteit

Donderdag 01 juni 2023
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Mettler-Toledo Productinspectie lanceerde onlangs de X2-serie hoogwaardige X-ray systemen voor alle producenten van voedingsmiddelen, voor een betere productveiligheid tegen een toegankelijke prijs. De X2-serie bestaat momenteel uit twee X-ray-systemen, waardoor X-ray-inspectie nu een optie is die bij elk budget past. Producenten kunnen software gebruiken die langer meegaat en beter presteert.
 
Dankzij de X2-serie kunnen foodproducenten, vlees- en viswerkers voldoen aan de wet- en regelgeving inzake voedselveiligheid en tegelijkertijd hun productiviteit verhogen. Het systeem levert een uitstekende betrouwbaarheid en heeft een intelligent, industrieel ontwerp.
De X2-serie werd officieel gelanceerd tijdens de vakbeurs interpack 2023. Dankzij de uitstekende detectie van verontreinigingen die verder gaat dan alleen metaaldetectie, worden product recalls voorkomen. De X-ray inspectietechnologie kan een groot aantal verontreinigingen detecteren, zoals glas, metaal, steen, bot, kunststof en rubber, terwijl er tegelijkertijd diverse kwaliteits- en integriteitscontroles worden uitgevoerd.
 
Aanzienlijke voordelen
De X2-serie levert aanzienlijke voordelen, zowel inline als aan het einde van de productielijn, dankzij het gebruik van onze innovatieve technologie die ontworpen is voor optimale prestaties en output. Het design is gebaseerd op een nieuwe productinspectie-kamer. De systemen bieden volledige toegang aan de voorzijde voor de meest voorkomende handelingen. “Wij hopen foodproducenten te kunnen overtuigen met onze nieuwe X2-serie, aangezien ze nu een geavanceerd inspectiesysteem kunnen installeren tegen een betaalbare prijs,” vertelt Michael Pipe, Head of Global Sales & Product Management van Mettler-Toledo. “Dankzij het gebruik van wereldwijde servicehubs en het reduceren van het aantal spare parts, zijn we er zeker van dat we een innovatieve oplossing hebben ontwikkeld die eenvoudig wordt geïnstalleerd, milieuvriendelijker is en bij elk budget past. Gezien de huidige levertijd van veertien dagen kunnen we met producenten samenwerken om één van onze nieuwe X2-serie X-ray systemen snel en efficiënt te installeren, zodat ze hun productkwaliteit kunnen verbeteren en hun merkimago beter beschermen.”
 
Intelligente software en design
De geavanceerde ContamPlus™-software ondersteunt een innovatief inspectieproces dat producten op allerlei soorten verontreinigingen scant en dus niet alleen op de verontreinigingen die tijdens de eerste automatische productinstelling werden geoptimaliseerd. De automatische instelling detecteert de meest moeilijk detecteerbare productvreemde deeltjes en werpt alleen de verontreinigde producten uit. Dit reduceert productieverspilling en handhaaft de productiviteit. Zeker in de vlees- en visverwerkende industrie zijn productintegriteit en volledigheid van essentieel belang. Ontbrekende gegevens of producten veroorzaken kostbare product recalls en kunnen desastreuze gevolgen hebben. Met de X2-serie kunnen producenten eenvoudig aan de wet- en regelgeving voldoen dankzij ProdX™, de datamanagementsoftware die volledige traceerbaarheid levert via een audittrail en een database met geregistreerde afbeeldingen.