×

Nieuwe uitgave vaktijdschrift Fish&Co ligt (bijna) op de deurmat

Maandag 08 april 2024
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Deze week verschijnt een nieuwe uitgave van vaktijdschrift Fish&Co. De coverstory gaat dit keer over Jansen Techniek, dat een oplossing heeft ontwikkeld voor het nauwkeurig portioneren van visblokjes en -strips met een vast formaat. Ook leest u in deze editie een groot interview met Jan Vogelzang (Handtmann Benelux) en Judith van den Nieuwenhuijzen (Food Tech Event) en zijn er casestudy's van Vemag.nl en Visser Goes bij respectievelijk Lerøy Seafood en Verwijs Seafood.

Handtmann Benelux staat al lang bekend in de vleesverwerkende industrie, convenience, snack- en bakkerijsector. Echter, de ambitie van deze machineleverancier reikt verder. Met een focus op veelzijdige technologieën voor hoogwaardige visproducten, betreedt Handtmann nu ook vastberaden de visindustrie.
 
BAAIJENS OP SEAFOOD PROCESSING
“Seafood Processing Global is een mooie ontmoetingsplek waar globale visverwerkers en machineproducenten elkaar kunnen treffen om kennis te nemen van nieuwe productiemethodes en machines”, vertelt Tom Baaijens van Baaijens Industrial Equipment.
 
FOOD TECH EVENT
“We hebben gemerkt dat in de vlees-, vis- en foodsector de behoefte aan een technisch vakevenement gericht op de Nederlandse markt groot is. We zien daarom ook kansen om in de toekomst nog verder uit te breiden”, vertelt programmamanager Judith van den Nieuwenhuijzen van organisator Mikrocentrum.
 
COVERSTORY JANSEN TECHNIEK
Jansen Techniek heeft een oplossing ontwikkeld voor het nauwkeurig portioneren van visblokjes en -strips met een vast formaat: de dual-lane portioneersnijder PORTIO 1 DAP. “Vanuit retailers en saladeproducenten is er een groeiende vraag naar fixed-weight strips en blokjes”, vertelt sales engineer Thomas van Rijn van Jansen Techniek.
 
CASESTUDY VEMAG.NL BIJ LERøY SEAFOOD
 “Wij zijn uitermate te spreken over de machines die Vemag heeft geleverd, waarbij alles op maat is ontwikkeld zodat het volledig voldoet aan onze wensen”, verduidelijkt plant manager Bart Geuchies van Lerøy Seafood over de geboden oplossing voor het afvullen van zalmsnippers met behulp van een Vacuümvuller en Portioneermachine.
 
IVS INDUSTRIAL VACUUM SYSTEMS
IVS Industrial Vacuum Systems ontwerpt, maakt en test pasklare vacuümsystemen voor transport, verpakken, ontluchten en koelen. “Wij gaan een stap verder dan wat er tot op heden werd aangeboden in de vissector”, benadrukken co-founders Raimond van der Meer en Alexander van Boven van IVS Industrial Vacuum Systems.
 
CASESTUDY VISSER GOES BIJ VERWIJS SEAFOOD
Verwijs Seafood beschikt over twee lintzagen met een camera- en veiligheidssysteem voor het zagen en portioneren van (verse en bevroren) vis en seafood. “Dankzij de directe rem stopt de zaag zodra de hand te dicht bij de zaag komt”, vertelt Jeroen Visser van Visser Goes, dat de lintzagen van het merk MADO installeerde.
 
REPORTAGE: MK-GILZE
“Bij ons is het nooit het één of het ander. Wij zijn gespecialiseerd in horizontaal verpakken. Of we een gereviseerde of een nieuwe machine adviseren, is altijd afhankelijk van de wensen en de eisen van de klant”, benadrukt eigenaar Bart Kennes van MK Gilze.