×

'De Goede Vangst' wint publieksprijs op Food Experience

Maandag 06 februari 2023
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Lena Wabeke, student Food Innovation, is afgelopen week tijdens de HAS Food Experience in de prijs gevallen met haar innovatieve foodconcept De Goede Vangst, biodiverse bitterballen gemaakt van rivierkreeftjes. "Het is een lekker product en het biedt ook nog eens een oplossing voor een groeiende probleem", vertelt Wabeke.

“Rivierkreeftjes zijn een groeiend probleem in Nederland. Zij bedreigen de biodiversiteit en tasten het bodemleven in de Nederlandse wateren aan. Toen ik deze kreeftjes aantrof in de sloot achter onze woning, ben ik gaan nadenken over een concept dat deze plaag kan bestrijden en tegelijkertijd kan bijdragen aan het eten van deze beestjes, want ze zijn ook gewoon lekker”, legt Wabeke uit. “Ik heb gekozen voor bitterballen, omdat bitterballen laagdrempelig en populair zijn. De bitterballen zijn hartig en krokant en een beetje pittig. Ik heb gekozen voor een deegbasis waaraan je kunt zien dat je ook daadwerkelijk kreeftjes eet. Ook de verpakking (met daarop typische Hollandse molens en een rivierkreeftje) heb ik zelf ontworpen.”

Publieksprijs
De Goede Vangst – zo genoemd omdat het lekker en gezond is, en eveneens een probleem oplost – leverde Wabeke de publieksprijs van de HAS Food Experience 2023 op.

Lees meer over de vernieuwende vis- en foodconcepten in de volgende uitgave van vaktijdschrift Fish & Co.