×

'Wij weten welke kwaliteit nodig is voor welk product'

Dinsdag 15 november 2022
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Al meer dan negen jaar vertrouwt visgroothandel Mooijer-Volendam op de verpakkingsoplossingen van De Jong Verpakking voor het verpakken van de gerookte vis, garnalen en seafood, die de Volendamse onderneming zowel in eigen land als international distribueert. “Wij krijgen regelmatig vertegenwoordigers van andere verpakkingsfabrikanten aan de deur, maar ik heb nog geen verpakking voorbij zien komen die het de moeite waard maakt om te switchen”, vertelt inkoop- en salesmanager Lou Snoek van Mooijer-Volendam.
 
Het productportfolio van Mooijer-Volendam is zeer divers. In totaal bijna duizend verschillende artikelen, uiteenlopend van garnalen en verse (gerookte) vis tot diepvriesproducten en salades, sauzen en producten-in-zuur. “Wij leveren aan retailers, maar ook aan marktwagens en alles wat er tussenin zit, inclusief detaillisten en speciaalzaken in Nederland, en Aziatische toko’s door heel Europa. De juiste verpakking is essentieel voor het invriezen, maar net zo voor het stapelen en verschepen. Je wilt niet dat alles er goed uitziet als het eenmaal ingepakt is en de hele stapel daarna inzakt of scheef komt te hangen”, zegt Snoek.
 
Kopen bij de bron
Daarom rekent Mooijer-Volendam op de expertise van De Jong Verpakking. “Het is belangrijk dat je als verpakkingsfabrikant affiniteit hebt met de producten waarvoor je verpakkingen ontwikkelt”, onderstreept accountmanager Kees Zwarthoed van De Jong Verpakking. “Wij hebben per segment vakspecialisten die de taal van de werkvloer spreken. Pluimvee, vis, AGF, logistiek, noem maar op. Daarmee verschillen wij bijvoorbeeld van veel agenturen. Wij maken en ontwikkelen alles zelf, waardoor elke oplossing ook maatwerk is. We zijn uiteraard ook BRC-gecertificeerd als toonbeeld van de hoge kwaliteitsnormen die we hanteren. Sowieso doen we alles in eigen beheer, inclusief het vervoer met circa zestig eigen wagens naar onze klanten. Dat wordt gewaardeerd, want we hebben het stuur letterlijk in eigen hand.”
 
Mooijer-Volendam gebruikt verschillende omdozen van De Jong Verpakking. “Voor het koelen of vriezen van visproducten heb je dozen nodig die gedeeltelijk worden vervaardigd uit kraft-papier, zodat ze bestendig zijn tegen vocht, koeling en diepvries. We hebben een eigen laboratorium waar we alle verpakkingen kunnen testen en stapeltesten doen. Zodoende weten we precies welke kwaliteit nodig is voor welk product. De rollen papier komen bij ons binnen en via onze eigen golfkartonmachines worden zowel de vouwdozen als de stansdozen (met displayopeningen) gemaakt. Wij maken op maat en adviseren een kartonkwaliteit op maat. We kunnen heel nauwkeurig uitrekenen wat de klant per container of vrachtauto kwijt is qua verpakkingen. Dat is het grote voordeel als je zaken doet met de producent die alle mogelijkheden onder één dak heeft.”

Klik HIER voor het volledige verhaal in de laatste (online) editie van vaktijdschrift Fish & Co.