×

Nieuwste uitgave Fish & Co ligt op de deurmat

Maandag 16 oktober 2023
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Deze week is een nieuwe uitgave van vaktijdschrift Fish & Co verschenen. Thema van deze editie is 'Machines, productielijnen & automatisering'. De coverstory komt ditmaal voor rekening van Schmersal Nederland. De subcover gaat over Sarco Packaging dat onlangs op Urk een lineaire multiheadweger en zakvulmachine heeft neergezet. Ook vindt u reportages over Mess-Nederland, Industrial Auctions en Baaijens Industrial Equipment.

Mess-Nederland is veel meer is dan een agentuur van de merken Freund, Weber Skinner, Gaser, ABM en Henkovac. “Wij zijn de laatste jaren een duurzame partner voor de visindustrie geworden. Wij doen niet alleen machines, we zorgen ook voor service, onderhoud en reparaties”, vertelt André Kraaij.
 
Subcover: Sarco Packaging
Bij twee grote visverwerkers op Urk heeft Sarco Packaging onlangs een lineaire multiheadweger van Manter en een Pronova-zakvulmachine neergezet. “De hoge mate van flexibiliteit en het gebruiksgemak van de machines spreken onze klanten enorm aan”, weet Jaap van der Sar van Sarco Packaging.
 
Backsaver: work hard, lift smart
Backsaver levert kantelaars voor normwagens, vaten, pallets, kuipen plus verschillende liftsystemen die het leven van het personeel een stuk eenvoudiger maken. “Onze heffers en kantelaars optimaliseren het productieproces waardoor medewerkers slimmer tillen en efficiënt kunnen werken”, verzekert Bram van Oirschot.
 
Coverstory: Schmersal Nederland
De nieuwste serie drukknoppen en signaalgevers van Schmersal is ontworpen om een maximale hygiëne te garanderen. Het omvangrijke assortiment drukknoppen kan flexibel worden aangepast aan de eisen van de machinebouw, bijvoorbeeld met insteekbare contactblokken.
 
Interview: Industrial Auctions
Jeroen van Kollenburg zal op korte termijn in de voetsporen treden van zijn vader Ad, oprichter van veilingbureau Industrial Auctions. Hij geeft aan in eerste instantie vooral door willen te gaan op de ingezette weg. “Waarbij we continu kijken waar onze groeikansen liggen. We hebben \voet gezet in Spanje en zien daar mogelijkheden voor de toekomst.”
 
Casestudy CSB-System bij Norfisk
Norfisk heeft in Wismar de distributie en logistiek voor de DACH-regio onder één dak gebracht. De omslag van 40.000 pallets per jaar zou zonder de informatietechnologie van CSB-System ondenkbaar zijn. Het IT-systeem biedt gegarandeerde traceability en reduceert de buffervoorraad en het aantal pickfouten.
 
Cretel lanceert visonthuidmachine
Cretel komt met een nieuwe generatie visonthuidmachine in tafelmodel. Deze F360M is ontworpen voor het efficiënt en snel onthuiden van een groot aantal soorten vis. De unieke technologie is gebaseerd op 50 jaar ervaring en wordt gewaardeerd om zijn gebruiksgemak, betrouwbaarheid en lange levensduur.
 
Casestudy Baaijens bij Neerlandia
Fishprocessing zit al tientallen jaren in het werkgebied van Baaijens Industrial Equipment (BIE). Het familiebedrijf uit Oss leverde onlangs een aantal automatiseringsoplossingen bij Neerlandia op Urk. “Twee concrete vraagstukken en oplossingen zijn er samen met Neerlandia gerealiseerd”, aldus Tom Baaijens.