×

Nieuwe pand LETS biedt alles wat bedrijf zich wenst

Maandag 23 januari 2023
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Afgelopen vrijdag hield LETS bv een open dag in het nieuwe pand in Dronten. Het bedrijf, dat in de afgelopen veertig jaar is uitgegroeid tot specialist op het gebied van reinigingstechniek voor de vlees-, vis- en voedingsmiddelenindustrie, kan in de nieuwbouw eindelijk de gewenste ambities gaan voltooien. “Ons nieuwe pand biedt ons veel meer mogelijkheden. Vooral onze demonstratieruimte is een grote meerwaarde”, stelt commercieel en algemeen directeur Guustaaf Hoekstra van LETS bv.
 
Een rondgang door het nieuwe pand van LETS beklijft. Waar de behuizing op de oude locatie – elders in Dronten – figuurlijk wat beklemmend werkte, biedt de nieuwbouw alles wat het bedrijf zich wenst. “Wat we maakten, paste niet bij het pand dat we hadden. Nu wel”, vindt Hoekstra. De technische medewerkers van LETS kunnen voortaan in ruim opgezette, lichte ruimtes sleutelen en werken aan de machines en waslijnen die het bedrijf ontwikkelt. “De kwaliteit van werken is voor iedereen omhooggegaan.”
 
Op de eerste verdieping bevinden zich kantoren, vergaderruimtes en een huiselijk ingerichte kantine. “Die hebben we bewust zo ingericht dat iedere medewerker bij binnenkomst er moet zijn om een kop koffie te pakken. Op die manier borgen we dat al het personeel met elkaar in contact blijft, want inmiddels werken hier ruim veertig mensen. Zeker de mensen die vaak op pad zijn, zien we minder. Voor het teamgevoel vinden wij het belangrijk dat medewerkers elkaar zoveel mogelijk blijven ontmoeten”, vervolgt hij. “En het nieuwe gebouw draagt ertoe bij dat we gemakkelijker kunnen groeien en eenvoudiger mensen kunnen aantrekken.”
 
Internationaal
Nederland is een testplaats voor de rest van de wereld, stelt Hoekstra. “Wij willen hierop nadrukkelijker aanhaken door onze dienstverlening uit te breiden naar België, Duitsland en een deel van Noord-Frankrijk. Temeer omdat de verwachting is dat de vlees- en visindustrie in Nederland de komende jaren door het overheidsbeleid toch wat zal gaan dalen.”
 
Om zowel de thuismarkt als de ‘internationale markt’ optimaal te kunnen bedienen, beschikt de nieuwbouw van LETS over een ruim opgezette demonstratieruimte voor de reinigingsmachines en krattenwaslijnen. “Deze ruimte is 22 meter lang, net iets langer dan onze langste lijn. Die kunnen we hier dus volledig opstellen als een klant een demonstratie wenst. We hebben bewust gekozen voor een demonstratieruimte met dezelfde vloer (van Ruys Vloeren, wanden (van KIM Nederland) en deuren als in industriële productieruimtes. Een test is zodoende een reële nabootsing van de eigen ruimtes van een fabrikant.”
 
Innovatie
Met een grotere testruimte kan LETS ook ‘de grotere spelers’ in de markt beter bedienen. “Die willen het liefst een test met tien tot vijftien personen bijwonen alvorens ze groen licht geven. Vroeger moesten we die in een kleine ruimte proppen. Nu kunnen we ze uitstekend ontvangen, al blijven we ook demonstraties uitvoeren bij bedrijven zelf, naargelang hun wensen”, vertelt Hoekstra, die stelt dat met de groei ook meer mogelijkheden gaan ontstaan voor innovatie. “Op dit moment hebben we al vier mensen in dienst die fulltime bezig zijn met R&D. Op dit moment groeien we qua omzet met 10 tot 15 procent per jaar. Als we dat vol weten te houden, kunnen we ook nadrukkelijk blijven investeren in R&D. Alle bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie zijn bezig met automatisering en efficiency. Listeria is in de vis- en vleesindustrie allang een gangbaar begrip dat producenten te allen tijde willen voorkomen. Ook bij zalmverwerkers is dit prioriteit nummer één. Reiniging, gecontroleerd en geautomatiseerd, begint steeds meer een must te worden. Voor al deze bedrijven is LETS een perfecte partner.”