×

PFAS in schaaldieren en vis onder accreditatie

Dinsdag 25 april 2023
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Normec Groen Agro Control is het eerste commerciële laboratorium in Nederland dat PFAS in voedingsmiddelen analyseert onder accreditatie. Deze accreditatie voor PFAS biedt voedingsmiddelenproducenten de mogelijkheid op een makkelijke en betrouwbare manier PFAS in voedingsmiddelen te monitoren. Hierdoor wordt het mogelijk PFAS in bijvoorbeeld vis, schaaldieren, eieren, vlees en AGF onder accreditatie te analyseren.
 
Op 7 februari 2023 is er een Europees voorstel tot een verbod op PFAS gepubliceerd. Het verbod gaat vanaf 2025 gelden voor de productie, gebruik, verkoop en import van ruim 10.000 chemische stoffen, die in duizenden producten zitten die we elke dag gebruiken.
Naast geaccrediteerde analyses van PFAS in voedingsmiddelen is Normec Groen Agro Control ook geaccrediteerd voor analyses in grond en water. Normec Groen Agro Control kan ook PFAS analyseren in bijvoorbeeld verpakkingsmateriaal en diervoeders (feed).
Normec Groen Agro Control biedt naast het testen op PFAS ook ondersteuning bij het opzetten van monitoringsprogramma’s, monstername en oorzaakanalyses.