×

'Dankzij deze Weigher kunnen we leidende positie behouden'

Dinsdag 29 november 2022
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de allereerste Multihead Weigher van Ishida nodigde het Japanse bedrijf – met machinefabriek en Europees hoofdkantoor in Birmingham – onlangs de internationale vakpers uit voor de lancering van een tweetal machines: de X-Ray IX-PD-36A en de nieuwste Multihead Weigher. “The best is getting better. Dankzij de nieuwe CCV-AS kunnen we onze leidende positie op de markt handhaven en zelfs verbeteren”, stelt Business Manager Neil Wightley van Ishida.
 
Voor veel journalisten was het bezoek aan het hoofdkantoor van Ishida Europa, dat is opgedeeld in meerdere units (kantoren, demonstratieruimtes, fabriek, warehouse etc.) aan de buitenkant van de stad. “We ontmoeten de vakpers doorgaans op vakbeurzen en lokale events, maar we wilden dit keer onze noviteiten exclusief presenteren aan de pers. Zodoende onze Press Days. Daarmee krijgen mensen ook meteen een beter gevoel bij Ishida. Hier in Birmingham wordt ongeveer de helft van alle machines gemaakt”, verduidelijkt managing director Dave Tiso. “Bijdragen aan oplossingen voor onze klanten en bijdragen aan de maatschappij. Die twee zaken zijn van groot belang voor onze corporate strategie. Het is belangrijk om relevant te blijven. Daarom ligt onze focus op R&D. Als onze klanten succesvol zijn, dan zijn wij succesvol. Onze innovaties sluiten aan bij wat de voedingsmiddelenindustrie nodig heeft.”
 
Elfde generatie Multihead Weigher
De grote naamsbekendheid die Ishida in de vlees- en eiwitverwerkende industrie geniet, dankt Ishida voor een groot deel aan de Multihead Weigher. Het is precies vijftig jaar geleden dat deze eerste generatie weger werd gelanceerd. Met de Computer Combination Weighing-Advanced Series, kortweg CCW-AS, is het Japanse merk alweer toe aan de elfde generatie. “Er staan zo’n 60.000 wegers van Ishida wereldwijd. Wegen is een kritisch onderdeel van een productielijn, want alles draait om de performance. Onze technologie is slimmer, sneller en accurater”, verzekert Wightley. “Elke sector heeft zijn eigen uitdagingen, maar energiebesparing, afvalreductie, beschikbaarheid van personeel, OEE en connectiviteit zijn allemaal elementen die in de foodindustrie spelen en waarmee we bij onze innovaties dus rekening houden. De output en performance moeten uitstekend zijn, maar voedselveiligheid speelt bij iedere vlees- en visverwerker eveneens een grote rol. Zodoende maken wij niet alleen hygiënische, maar ook robuuste machines.”
 
De CCW-AS is een doorontwikkeling van de vorige generatie, de RV. “De feedback die wij de afgelopen jaren hebben gekregen van onze klanten, zijn verwerkt in ons nieuwste model. Dit heeft voor een intelligente oplossing gezorgd, die bijdraagt aan de performance en duurzaamheidsdoelen die producenten hebben. The best is getting better. Onze nieuwste Weigher draait als pilot al een aantal maanden bij een kaasproducent in Engeland en de machine doet precies wat we hadden beloofd.”

Lees hier het volledige artikel over Ishida Europe in de laatste (digitale) uitgave van vaktijdschrift Fish & Co.