×

Liftsystemen Backsaver maken leven visverwerkers stuk fijner

Monday December 04, 2023
Back to overview
Share this article
Van Oirschot RVS in Boxtel heeft een ijzersterke reputatie heeft binnen de internationale visindustrie onder de naam Backsaver. Het Nederlandse merk levert kantelaars voor normwagens, vaten, pallets, kuipen plus verschillende liftsystemen die het leven van het personeel een stuk eenvoudiger maken. “Onze slogan is ‘Work hard, lift smart’. Het staat voor wat we doen. Onze heffers en kantelaars optimaliseren het productieproces waardoor medewerkers slimmer tillen en efficiënt kunnen werken”, verzekert directeur Bram van Oirschot.
 
Backsaver biedt kantelaars, kiepers en palletliften in diverse uitvoeringen en voor uiteenlopende doeleinden. Daarbij hebben klanten de keuze uit verschillende soorten bakken, storthoogtes, gewicht, kantelhoek (0 tot 120 graden), die handmatig verplaatsbaar zijn of juist als vaste installatie. “We hebben bakken met een inhoud van 200 tot 1500 liter. Oftewel 300 tot 1500 kilogram vis. De grootste range bestaat uit de hefkantelaar voor normwagens. We ontwikkelen zelf, want wij zijn het ook maar zelden eens met wat we andere merken op de markt zien brengen”, zegt Bram. “Naast een goede kwaliteit onderscheiden we ons ook door een goede service en het nakomen van afspraken. Bij ons is er nooit onduidelijkheid over kosten vooraf. Als we zeggen dat we over acht weken leveren, dan doen we dat ook! Ook als een machine bij de concurrent een paar duizend euro goedkoper is, kiezen ze bijna altijd voor ons. De ‘Standard Tipper’ is ons belangrijkste model. Een basismodel waar je altijd op door kunt bouwen. De ene keer wat hoger, de andere keer een andere hoek. Als we weten wat een klant wil, maken we een specifiek 3D-model dat we voorleggen.”
 
‘Ermee werken doet overtuigen’
Backsaver doet waar het vrij vertaald voor staat: het sparen van de rug. “Door onze geautomatiseerde kiepers hoeven werknemers niet meer te bukken maar werken ze altijd op armhoogte. Dit zorgt voor blije gezichten op de werkvloer. We hebben vijftien basismodellen, maar we leveren vrijwel altijd maatwerk. Als een bepaalde machine wordt opgevraagd, gaan wij altijd in overleg met de klant omdat we willen weten voor welke machines en productielijnen hij de kantelaar wil gebruiken. Het stukje maatwerk is de toegevoegde waarde van Backsaver. Wij vinden het heel belangrijk dat de klant er blij mee is.”
 
“Welke vissoorten heb je? Hoeveel producten wil je draaien per uur of per dag en wil je een Backsaver waar je personeel naast of juist voor gaat staan? Wij beschikken over veel ervaring en denken dus mee met de klant. Wij onderscheiden ons door onze prijs/kwaliteitverhouding en de robuustheid van de machines. Ze zijn simpelweg niet kapot te krijgen. Hoe we dat doen? Door gericht over te calculeren, een gedegen constructie en het gebruik van supersterk materiaal. Het is allemaal heel duurzaam. Sommige Backsavers draaien al dertig jaar in een productie mee. Die komen alleen bij ons terug voor regulier onderhoud”, stelt Bram. Hij vervolgt: “De mensen die ermee moeten werken, werken vaak keihard. Als ze slim gaan tillen, kunnen ze nog beter en dus nog efficiënter werken. Het is een ergonomisch hulpmiddel dat bijdraagt aan de gezondheid van de werknemers, die ook veel prettig kunnen werken en dus blijer zijn met het werk dat ze doen. Je verwacht het misschien niet, maar ook in Nederland en België komen we nog bij visfabrikanten waar het personeel moet bukken om alle vis voor de verwerking uit een bak te tillen. De hele dag door”, zegt Bram. “Dat is onnodig en wij bieden voor deze visverwerkers een mooie en duurzame oplossing.”

Meer informatie: Van Oirschot RVS/Backsaver | tel. +31 (0)411-689 372 | www.backsaver.nl