×

IB Food biedt superieur ontdooisysteem Skaginn 3X

Thursday December 07, 2023
Back to overview
Share this article
IB Food-Machines biedt met het RoteX Thawing®-systeem van Skaginn 3X een geavanceerd ontdooisysteem voor IQF- of blokbevroren grondvissen, zalm en pelagische vissen. Het systeem is ontworpen om de oorspronkelijke kwaliteit van de grondstof te behouden en de productie-efficiëntie en product waarde te maximaliseren.
 
“U hebt volledige controle over de ontdooitijd, watertemperatuur, doorvoer per uur en energieverbruik. De software biedt overzicht van de productie en toegang tot alle ontdooigegevens van begin tot eind”, laat Ingmar Baars van IB Food-Machines weten. De leverancier uit Urk is de agentuur van het IJslandse machinemerk. Dankzij het RoteX Thawing®-systeem kunnen visverwerkers flink besparen op water, elektriciteit en arbeidskracht voor hun ontdooiproces.
 
Voordelen
Het RoteX Thawing®-systeem biedt tot 5% opbrengstwinst vergeleken met traditionele luchtdooimethoden. De dompel-ontdooimethode draagt bij aan het behoud van de productkwaliteit, voorkomt druppelverlies en verbetert de opbrengst. Bijkomende voordeel van dit systeem is dat het slechts 0,5 liter water gebruikt voor elke kilo ontdooide vis (traditionele luchtdooimethoden gebruiken ongeveer 5 liter water voor elke kilogram vis). Het RoteX Thawing®-systeem heeft normaliter slechts één operator nodig.