×

News

De voedseluitdaging van de toekomst vraagt om slimme, duurzame oplossingen – én om de samenwerking tussen onderwijs, onderzoek en werkveld. Tijdens het jaarlijkse FICA Summer Event …

Hygiëne is een absolute prioriteit binnen de voedingsmiddelensector. De lat ligt hoog. En terecht! BOONS FIS ondersteunt bedrijven hierin met innovatieve en betrouwbare reinigingssystemen. Want …

In de jaren ‘90 van de vorige eeuw werd voor sommige marktpartijen duidelijk dat consumenten de status van een vissoort moeilijk konden beoordelen. Er waren zorgen over de visserij. Zijn al die …

Sterk Seafood in Volendam is gespecialiseerd in de levering van hoogwaardige visproducten voor wereldwijde export en leveringen richting B2B-nichemarkten en de horeca. Het familiebedrijf maakte …

In de visverwerkende industrie draait alles om betrouwbaarheid, veiligheid en hygiëne. Omgevingen waar water, zout en intensieve reiniging dagelijkse kost zijn, vragen om hoogwaardige industri& …

Quick Frozen B.V. op Urk verwerkt dagelijks duizenden kilo’s vis, variërend van filets van 60 à 80 gram tot hele vissen met een gewicht oplopend tot acht kilo. Het vriesproces …

Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe, vangst 2025, is dinsdagmiddag tijdens de traditionele veiling afgehamerd voor maar liefst € 89.500. De hoogste bieder, The Fishlovers.nl, won hiermee het …

Alfa Fish kondigt met trots de overname aan van het klantenbestand, de goodwill en een deel van de materiële activa van sectorgenoot Al-Vis. Deze strategische stap, net voor de start van het …

Deze week verschijnt een nieuwe uitgave van vaktijdschrift Fish&Co. Deze editie kent twee specials: Hygiëne & Voedselveiligheid én Klimaatbeheersing & Vriezen. De coverstory …

Firda maritieme campus op Urk heeft met trots een nieuwe Sæplast-tub in ontvangst genomen voor de opleiding Visverwerking en de regionale leerplaats Urk. De robuuste en duurzame tub werd …