×

Vakbeurs Food Technology heet vanaf nu Food Tech Event

Woensdag 06 september 2023
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Mikrocentrum, platformorganisatie voor de hightech- en maakindustrie, gaat de volgende editie van Food Technology organiseren onder een nieuwe naam: Food Tech Event. De vakbeurs wordt georganiseerd op 15 en 16 mei 2024 in de Brabanthallen in Den Bosch. Met deze nieuwe naam legt Mikrocentrum sterk de focus op technische toepassingen en machinebouw in productie- en verwerkingsomgevingen in de voedingsmiddelen- en drankensector.
 
“Waar vaak focus gelegd wordt op het voedsel van de toekomst, gaat het Food Tech Event over de technische oplossingen van vandaag én morgen”, legt Judith van den Nieuwenhuijzen, programmamanager Food Tech Event bij Mikrocentrum, uit. “We zien dat voedselproducenten en verwerkers iedere dag onvermoeibaar werken aan het verbeteren van ons voedsel, maar ook dat de behoefte vanuit de samenleving sterk verandert. Zo moet voedsel continu beschikbaar zijn, vraagt men om meer gemak en het moet ook lekkerder, gezonder, verser en langer houdbaar zijn. Dat vraagt van foodbedrijven om steeds snellere, efficiëntere en duurzamere productie- en verwerkingsprocessen maar ook om minder verspilling. Dat zijn actuele uitdagingen waar praktische toepasbare technische oplossingen echt het verschil maken!”
 
Techniek voedt de toekomst
Onder de slogan ‘Techniek voedt de toekomst van de voedingsindustrie’ zet het Food Tech Event in 2024 zes thema’s centraal, waaronder Machinebouw, Digitalisering & Automatisering én Voedselveiligheid. Van den Nieuwenhuijzen: “Deze zes thema’s staan voor de topics waar veel bedrijven in de foodindustrie technische uitdagingen zien én waar bedrijven uit de hightech- en maakindustrie echt bij kunnen helpen. Met praktische cases in het congresprogramma en een beursvloer met diverse area’s, hebben bezoekers dan ook één plek waar ze binnen deze thema’s praktische kennis op kunnen doen en waar ze bedrijven ontmoeten die hen snel verder kunnen helpen.”
 
Het Food Tech Event vindt 15 en 16 mei 2024 plaats in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Toegang voor bezoekers is gratis. Meer informatie via food-technology.nl