×

'We hebben alles in huis om een vis van kop tot staart te verwaarden'

Maandag 15 april 2024
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Handtmann Benelux staat al lang bekend in de vleesverwerkende industrie, convenience, snack- en bakkerijsector. Echter, de ambitie van deze machineleverancier reikt verder. Met een focus op veelzijdige technologieën voor hoogwaardige visproducten, betreedt Handtmann nu ook vastberaden de visindustrie. Jan Vogelzang, accountmanager bij Handtmann Benelux, legt uit: “We bieden een uitgebreid scala aan technologieën voor de verdere verwerking van vis. Of het nu gaat om complete lijnoplossingen of standalone machines, wij leveren oplossingen die efficiëntie bevorderen en bijdragen aan het benutten van reststromen. ‘Van kop tot staart, uw vis verwaard’, noemen we dat hier.”
 
Vogelzang is als accountmanager Vlees, Vega & Vis binnen Handtmann Benelux verantwoordelijk voor de verkoop van de lijnoplossingen en machines voor de visindustrie. Hij heeft al ruim 25 jaar ervaring in de foodsector. “Ik heb van origine een achtergrond in de slagersbranche, maar de laatste twaalf jaar voordat ik bij Handtmann begon, was ik werkzaam bij een toonaangevende leverancier van ingrediënten en kruiden voor de voedingsmiddelenindustrie waaronder de visindustrie. Vanwege mijn achtergrond wil ik een sparringpartner zijn voor producenten in de visindustrie. Dat betekent verder kijken dan alleen een machine. Het eindproduct moet goed zijn. Het door de klant gewenste product is de start van het gesprek. Op basis daarvan zoeken en vinden wij een technische oplossing die juist is”, benadrukt Vogelzang.
 
Betrouwbaar en duurzaam
Handtmann Benelux biedt een breed assortiment aan machines en complete lijnoplossingen voor de hygiënische en betrouwbare verwerking van vis- en seafoodproducten. Dit omvat niet alleen klassieke visproducten zoals gerookte vis, visworst en visburgers, maar ook een scala aan moderne producten zoals visballetjes, zeevruchtensalades, snacks, surimi, kaviaar, sushi en diverse toppings. Bovendien heeft Handtmann nieuwe technologie ontwikkeld om vega(n) en plantaardige visalternatieven te verwerken. "Handtmann biedt uitgebreide technologie voor het vullen, portioneren, separeren, doseren, co-extruderen, garen en vormen van diverse producten”, aldus Vogelzang.
 
"Met ons team van foodtechnologen, die een schat aan ervaring hebben opgedaan in de voedingsmiddelenindustrie, kunnen we de markt uitstekend bedienen. Veel fabrikanten zoeken naar geavanceerde technische oplossingen waarmee ze niet alleen efficiënter kunnen produceren, maar ook hun reststromen beter kunnen benutten. Waar voorheen restproducten vaak eindigden als diervoeding, bieden wij nu diverse consumentwaardige alternatieven die producenten aantrekkelijkere marges en een beter rendement opleveren. Om een totaaloplossing te bieden, werken we ook nauw samen met leveranciers van grondstoffen en een select aantal betrouwbare partners.”
 
Vogelzang benadrukt: “Een groot voordeel van Handtmann Benelux is dat wij niet alleen Handtmann machines leveren, maar exclusief distribiteur zijn van gerenommeerde machinemerken als: Inotec, Laska, Fessmann, Garos en Glass.” Uiteraard biedt Handtmann zelf ook verschillende ‘eigen’ oplossingen. “Handtmann is sterk in het gewichtsnauwkeurig doseren, met een minimale gewichtsafwijking in het eindproduct. Gewichtsnauwkeurigheid maakt o.a. het verschil tussen een goed of slecht rendement. Er is ook een mogelijkheid voor een geïntegreerde weegunit die elk product kan wegen, waardoor de gewichten altijd zeer stabiel blijven, We kunnen een gewichtsnauwkeurigheid garanderen van ongeveer 1%”, onderstreept Vogelzang. “Daarnaast onderscheidt Handtmann zich natuurlijk al decennialang met oplossingen voor vacuüm vullen en vormen.”

Lees HIER het volledige interview met Jan Vogelzang in de laatste (digitale) uitgave van vaktijdschrift Fish&Co.