×

Niverplast maakt verpakken met slechts twee man mogelijk

Donderdag 19 oktober 2023
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Innovatie en duurzaamheid staan hoog in het vaandel bij Noordzee International. Dat was ook de reden waarom Niverplast gevraagd werd om mee te denken over hoe te komen tot een meer efficiënter verpakkingsproces. Niverplast ontwierp een automatische verpakkingslijn met een weight filler-machine, een automatische doosopzetter, zakkenplaatsmachine en een sealmachine.
 
Niverplast uit Nijverdal is een machineproducent voor de voedselverwerkende industrie, zo ook voor de binnenlandse visserij-industrie. Zij richt zich op de end-of-line processen, waar visverwerkers de verwerkte producten verpakt en gereed gemaakt voor transport. Het automatisch opzetten van dozen en het plaatsen van een voedselveilige zak, is de corebusiness van Niverplast. Voor veel visbedrijven is juist nu het moment aangebroken om het bedrijfsproces eens kritisch onder de loep nemen en waar mogelijk veranderingen doorvoeren. Niverplast staat nauw in contact met visverwerkende bedrijven en wil hen graag bijstaan tijdens deze automatiseringsslag. 
 
Noordzee International
Noordzee International werd opgericht in 2001. Het bedrijf vriest een breed scala aan verse vissoorten, voor de import en export. In het bijzonder naar Italië, de grootste afzetmarkt.
Totdat Niverplast in beeld kwam, was het verpakkingsproces volledig handmatig: van het opzetten van dozen en het plaatsen van zakken tot het stapelen van de dozen. Een arbeidsintensief proces dat bovendien veel tijd kostte. “Deze automatiseringsslag heeft een groot effect. Noordzee kan al het verpakkingswerk nu af met slechts twee mensen, een flinke besparing in vergelijking met de volledig handmatige situatie”, laat Jeffrey Schapink, verantwoordelijk voor de visserijbranche bij Niverplast, weten.

Lees HIER het volledige verhaal in de laatste (digitale) uitgave van vaktijdschrift Fish&Co.