×

Automatisch opslagmagazijn RMA Techniek voor viskisten

Donderdag 20 april 2023
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Voor het automatisch opslaan van viskisten in een magazijn, heeft RMA Techniek BV een systeem ontwikkeld dat zelfstandig kratten en (vis)kisten kan stockeren en op aanvraag de gewenste hoeveelheid ophaalt. “Het systeem is in elke gewenste grootte en vorm leveren, of het nu gaat om kratten, kisten of pallets. Het systeem kan worden ontwikkeld naar gelang de gewenste opslagcapaciteit”, verduidelijkt Michel Remijn van RMA-Techniek.
 
De eerste stap in het proces is de aanvoer van de kisten. De dimensies van de kisten, lengte, breedte en hoogte zijn respectievelijk 650 x 450 x 300 millimeter (lengte x breedte x hoogte). Vervolgens worden de kisten door middel van een rollenbaan getransporteerd naar het beginpunt van het magazijn. Als een kist aan het einde van de rollenbaan komt zal een sensor dit waarnemen waarna het magazijn een kist van de rollenbaan zal pakken om naar de juiste positie gebracht te worden. “De kisten worden door middel van een rfid-tag of barcodes getraceerd en in de database opgeslagen.”
 
Keuzes
Er kan ook voor een functie gekozen worden, waarbij vooraf ingegeven wordt welk product er opgeslagen gaat worden. Het magazijn zal dan automatisch dit product een identificatienummer geven en vervolgens naar de desbetreffende positie vervoeren. De gegevens zijn handmatig in te voeren via een HMI-scherm dat beschikbaar is in verschillende maten. Dit scherm heeft een touchfunctie, waardoor het koppelen van een ID in een mum van tijd is gedaan. De data wordt online beschikbaar gesteld, zodat er altijd een overzicht is van welk product waar is. “Bovendien is deze data tevens te koppelen aan een ERP-pakket of een ander datasysteem.”

Lees HIER het volledige verhaal over het automatische opslagmagazijn in de laatste (digitale) uitgave van vaktijdschrift Fish & Co.