×

Nieuws

In de jaren ‘90 van de vorige eeuw werd voor sommige marktpartijen duidelijk dat consumenten de status van een vissoort moeilijk konden beoordelen. Er waren zorgen over de visserij. Zijn al die …

Sterk Seafood in Volendam is gespecialiseerd in de levering van hoogwaardige visproducten voor wereldwijde export en leveringen richting B2B-nichemarkten en de horeca. Het familiebedrijf maakte …

In de visverwerkende industrie draait alles om betrouwbaarheid, veiligheid en hygiëne. Omgevingen waar water, zout en intensieve reiniging dagelijkse kost zijn, vragen om hoogwaardige industri& …

Quick Frozen B.V. op Urk verwerkt dagelijks duizenden kilo’s vis, variërend van filets van 60 à 80 gram tot hele vissen met een gewicht oplopend tot acht kilo. Het vriesproces …

Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe, vangst 2025, is dinsdagmiddag tijdens de traditionele veiling afgehamerd voor maar liefst € 89.500. De hoogste bieder, The Fishlovers.nl, won hiermee het …

Alfa Fish kondigt met trots de overname aan van het klantenbestand, de goodwill en een deel van de materiële activa van sectorgenoot Al-Vis. Deze strategische stap, net voor de start van het …

Deze week verschijnt een nieuwe uitgave van vaktijdschrift Fish&Co. Deze editie kent twee specials: Hygiëne & Voedselveiligheid én Klimaatbeheersing & Vriezen. De coverstory …

Firda maritieme campus op Urk heeft met trots een nieuwe Sæplast-tub in ontvangst genomen voor de opleiding Visverwerking en de regionale leerplaats Urk. De robuuste en duurzame tub werd …

In 2024 zag de Stichting Naleving CAO voor Uitzendkrachten (SNCU) een stijging van 18% in vragen over arbeidsvoorwaarden, naar bijna 10.000 vragen, waarvan meer dan 60% afkomstig van Poolse …

Heb jij al de juiste kennis in huis om je processen slimmer, flexibeler en toekomstbestendiger te maken? Tijdens Vision, Robotics & Motion, op woensdag 11 en donderdag 12 juni in de Brabanthallen …