×

Nieuws

Onder een stralende zon en op het heetste moment van de dag vierde Antwerpen vandaag de feestelijke opening van het mosselseizoen. Op initiatief van visgroothandel Alfa Fish werd het historische …

Voedselverspilling in supermarkten is afgelopen jaar voor het eerst gestagneerd. Ten opzichte van de eerste meting in 2018 wordt er nog steeds 33% minder verspild, daarmee blijft de retail de sector …

De voedseluitdaging van de toekomst vraagt om slimme, duurzame oplossingen – én om de samenwerking tussen onderwijs, onderzoek en werkveld. Tijdens het jaarlijkse FICA Summer Event …

Hygiëne is een absolute prioriteit binnen de voedingsmiddelensector. De lat ligt hoog. En terecht! BOONS FIS ondersteunt bedrijven hierin met innovatieve en betrouwbare reinigingssystemen. Want …

In de jaren ‘90 van de vorige eeuw werd voor sommige marktpartijen duidelijk dat consumenten de status van een vissoort moeilijk konden beoordelen. Er waren zorgen over de visserij. Zijn al die …

Sterk Seafood in Volendam is gespecialiseerd in de levering van hoogwaardige visproducten voor wereldwijde export en leveringen richting B2B-nichemarkten en de horeca. Het familiebedrijf maakte …

In de visverwerkende industrie draait alles om betrouwbaarheid, veiligheid en hygiëne. Omgevingen waar water, zout en intensieve reiniging dagelijkse kost zijn, vragen om hoogwaardige industri& …

Quick Frozen B.V. op Urk verwerkt dagelijks duizenden kilo’s vis, variërend van filets van 60 à 80 gram tot hele vissen met een gewicht oplopend tot acht kilo. Het vriesproces …

Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe, vangst 2025, is dinsdagmiddag tijdens de traditionele veiling afgehamerd voor maar liefst € 89.500. De hoogste bieder, The Fishlovers.nl, won hiermee het …

Alfa Fish kondigt met trots de overname aan van het klantenbestand, de goodwill en een deel van de materiële activa van sectorgenoot Al-Vis. Deze strategische stap, net voor de start van het …