×

Familiebedrijf Colubris Cleantech bestaat veertig jaar

Wednesday January 10, 2024
Back to overview
Share this article
Familiebedrijf Colubris Cleantech bestaat 40 jaar. Het door Gertie van den Hurk opgerichte machine- en constructiebedrijf is in vier decennia uitgegroeid tot een wereldwijd toonaangevende organisatie, gespecialiseerd in scheidings- en zuiveringstechnologieën. Deze toepassingen worden ook ingezet in de vleesverwerkende industrie en vissector.
 
Op 3 januari 1984 richtte Van den Hurk machine- en constructiebedrijf Redes op in Winterswijk. Na een aantal jaren veranderde de naam in Redox en werd het fundament gelegd voor de nieuwe koers van het bedrijf, gericht op Water en Recycling. Verdere groei werd versneld door de overname van verschillende bedrijven, waaronder K-Pack uit Amersfoort en Ingenieursbureau Schneider uit Terborg. In 2018 kwamen de diverse bedrijfstakken samen in één bedrijf: Colubris Cleantech. Naast Water en Afval ging het bedrijf zich bovendien richten op technologieën voor het verwaarden van plantaardige reststromen. Frank Tillmann, CEO sinds 2018, legt uit: “We zullen dit jaar ook aandacht geven aan diverse activiteiten om het jubileumjaar te vieren. Verder zijn we ontzettend dankbaar voor de klanten, partners en toegewijde teamleden die een essentiële rol hebben gespeeld in het succes en de expansie van Colubris Cleantech gedurende de afgelopen 40 jaar. We blijven ons ook de komende 40 jaar samen inzetten voor onze missie om bij te dragen aan een circulaire wereldeconomie, door onze unieke expertise te bundelen en zo de beste oplossingen voor onze klanten te bieden.’’
 
Vissector
In de visverwerkende industrie hebben verwerkers te maken met hoeveelheden bloed en vet in het water. Deze zijn uitzonderlijk hoog of laag, afhankelijk van de soort vis die wordt verwerkt en of ze levend aankomen. Het afvalwater is vaak koud. Colubris Cleantech ontwikkelt speciale behandelingssystemen om met deze problemen om te gaan, inclusief enkele uniek op maat gemaakte systemen. Een voorbeeld hiervan is een winstgevend systeem dat waardevolle visolie uit het afvalwater haalt.

Op de foto: oprichter Gertie van den Hurk (links) en CEO Frank Tillmann